Polityka prywatności
Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI FOLPLAST Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością

Spółka Folplast s.c Janusz Fidor, Rafał Różański przykłada najwyższą wagę do ochrony Twojej prywatności. Pragniemy zapewnić, że traktujemy Twoje dane ze starannością i uwzględnieniem zobowiązań wynikających z obowiązujących przepisów dotyczących ochrony danych osobowych. Z niniejszej Polityki dowiesz się w jaki sposób wykorzystujemy informacje o Tobie, będące danymi osobowymi w rozumieniu przepisów Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych. Znajdziesz tu także informacje o uprawnieniach, które przysługują Ci w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych przez Folplast s.c Janusz Fidor, Rafał Różański.

Wszelkie sformułowania pisane z wielkiej litery mają znaczenie nadane im w Słowniczku, który znajduje się w sekcji IV niniejszej Polityki.

Prosimy o zapoznanie się z treścią niniejszej Polityki. Niniejsza Polityka może ulegać zmianom, zatem prosimy regularnie odwiedzać naszą stronę internetową.

 

Twoje dane osobowe i sposób ich wykorzystywania.

W tej sekcji Polityki znajdziesz informacje o celach i podstawach prawnych przetwarzania, zakresie wykorzystania oraz okresie przechowywania Twoich danych przez Folplast s.c Janusz Fidor, Rafał Różański.

  1. Realizacja pojedynczego zamówienia.

    Dla Ciebie jako Klienta naszego sklepu internetowego elastica.pl w związku ze złożeniem Twojego zamówienia, przetwarzamy Twoje dane osobowe, które są niezbędne do zrealizowania zamówienia.  

    Jakie dane przetwarzamy w związku ze świadczeniem tej usługi?

      • Nazwisko i imię, e-mail, nr telefonu;
      • Dane niezbędne do wystawienia dokumentu księgowego;
      • Dane adresowe gdzie powinniśmy dostarczyć Twoje produkty z zamówienia;
      • Dane związane z Twoją płatnością za zamówienie.

    Jak długo przechowujemy Twoje dane?

      • Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji zamówienia, a potem są archiwizowane przez okres właściwy dla przedawnienia roszczeń czyli 10 lat.

    Czy udostępniamy Twoje dane?

      • Dostęp do danych osobowych będzie przysługiwał wyłącznie personelowi upoważnionemu przez Spółkę. W przypadku konieczności dostarczenia zamówienia do Ciebie, dane osobowe mogą być udostępniane operatorom pocztowym lub przewoźnikom wyłącznie w celu dostarczenia zamówienia.

        Sklep elastica.pl współpracuje z zewnętrznymi serwisami takimi, jak Opineo i Ceneo. Po dokonaniu zamówienia w sklepie elastica.pl może Pani/Pan zostać poproszona/y o pozostawienie opinii o zakupach w elastica.pl. Służy to wyłącznie celom związanym z budowaniem rzetelnej opinii o sklepie.

    Podstawa prawna przetwarzania Twoich danych osobowych:

      • jest zawarcie umowy realizacji zlecenia z Panem/Panią (art. 6 ust. 1 lit b RODO).
  2. Obsługa konta w sklepie internetowym

    Dla Ciebie jako Klienta naszego sklepu internetowego elastica.pl umożliwiamy założenie konta w sklepie w celu zarządzania przez Ciebie wieloma zakupami (zamówieniami).

    Jakie dane przetwarzamy w związku z realizacją zamówienia?

      • Dane konta (e-mail, hasło);
      • Dane niezbędne do wystawienia dokumentów księgowych;
      • Dane adresowe gdzie powinniśmy dostarczyć Twoje produkty z zamówień;
      • Dane związane z Twoją płatnością za zamówienia.

    Jak długo przechowujemy Twoje dane?

      • Do momentu cofnięcia Twojej zgody na posiadanie konta w sklepie internetowym.

    Czy udostępniamy Twoje dane?

      • Dostęp do danych osobowych będzie przysługiwał wyłącznie personelowi upoważnionemu przez Spółkę.

    Podstawa prawna przetwarzania ww. danych osobowych:

      • Twoja zgoda (art. 6 ust. 1 lit a) RODO).

Masz kontrolę nad swoimi danymi

Zgodnie z przepisami Ogólnego Rozporządzenia dotyczącego Ochrony Danych Osobowych (RODO) przysługuje Ci:

  1. Prawo do wyrażenia oraz cofnięcia zgód:
      • Jako Klient sklepu internetowego elastica.pl możesz wyrazić albo cofnąć zgodę dotyczącą przetwarzania Twojego konta na witrynie elastica.pl
  2. Prawo do wniesienia:
      • uzasadnionego sprzeciwu dotyczącego przetwarzania Twoich danych osobowych w ramach prawnie uzasadnionych interesów Spółki Folplast s.c Janusz Fidor, Rafał Różański z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją;
  3. prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych podlegających przetwarzaniu, także w formie elektronicznej;
  4. prawo do sprostowania (poprawienia) Twoich danych osobowych, jeśli Twoje dane znajdujące się w naszym posiadaniu są niedokładne lub niekompletne;
  5. prawo do usunięcia Twoich danych, jeśli Twoje dane nie są już niezbędne do celów, w których zostały zebrane, a Folplast s.c Janusz Fidor, Rafał Różański nie ma podstaw do ich przetwarzania, np. na podstawie Twojej zgody albo realizacji obowiązku prawnego;
  6. prawo do przenoszenia danych udostępnionych nam przez Ciebie w formacie do odczytu maszynowego, np. gdybyś chciał udostępnić je innemu dostawcy usług;
  7. prawo ograniczenia przetwarzania Twoich danych w następujących przypadkach (przy składaniu wniosku należy wskazać jeden z poniższych przypadków):
      • jeśli masz zastrzeżenia co do prawidłowości Twoich danych;
      • jeśli uważasz, że nie powinniśmy przetwarzać Twoich danych, ale jednocześnie nie chcesz, abyśmy je usunęli;
      • jeśli takie dane osobowe nie są już nam potrzebne, natomiast Ty potrzebujesz ich w związku z dochodzeniem roszczeń;
      • jeśli wyraziłeś sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych, a naszym obowiązkiem jest sprawdzenie, czy powinniśmy je dalej przetwarzać.

Ze swoich uprawnień możesz skorzystać poprzez złożenie odpowiedniej dyspozycji do siedziby Spółki, za pośrednictwem poczty tradycyjnej, elektronicznej.

Spółka Folplast s.c Janusz Fidor, Rafał Różański w terminie miesiąca od otrzymania dyspozycji – udzieli Ci informacji o działaniach podjętych w związku z Twoim żądaniem. W razie potrzeby termin realizacji Twojego żądania może zostać przedłużony o kolejne dwa miesiące z uwagi na skomplikowany charakter żądania lub liczbę zgłoszonych żądań.

W celu realizacji Twojego żądania, jesteśmy uprawnieni do weryfikacji Twojej tożsamości, aby Twoje dane nie trafiły do nieuprawnionej osoby.

Jeżeli Twoje żądanie okazałoby się ewidentnie nieuzasadnione lub nadmierne, w szczególności ze względu na swój nagminny charakter, Spółka może zażądać uzasadnionej opłaty za realizację wniosku albo odmówić podjęcia działań w związku z żądaniem.

 

Przydatne dane kontaktowe

Administrator  danych osobowych. 
administratorem Twoich danych osobowych jest Folplast s.c Janusz Fidor, Rafał Różański z siedzibą w 05-850 Duchnice, ul. ul. Ożarowska 40/42, NIP:534-218-39-11

W celu realizacji Twoich uprawnień, wyrażenia albo cofnięcia zgód oraz wnoszenia sprzeciwów, udaj się do siedziby Spółki lub skorzystaj z poniższych możliwości kontaktu.

adres e-mail: biuro@folplast.com.pl

Organ nadzoru ochrony danych osobowych.
jeśli nie jesteś zadowolony z udzielonej przez nas odpowiedzi, możesz
złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

Słowniczek

Folplast s.c Janusz Fidor, Rafał Różański
05-850 Duchnice ul. Ożarowska 40/42
NIP 534-218-39-11

Klient sklepu internetowego ( w skrócie Klient):
osoba fizyczna, dla której Spółka Folplast s.c Janusz Fidor, Rafał Różański świadczy usługi sprzedaży produktów w sklepie internetowym elastica.pl

Polityka:
niniejsza polityka prywatności.

Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych:
rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnegoprzepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz. UE L 119, s. 1).

 

Aktualizacje naszej Polityki

Niniejsza Polityka wchodzi w życie z dniem 7 września 2021 r.

W związku z potrzebami, jakie mogą wyniknąć z rozwoju oferowanych przez nas usług albo zmian regulacyjnych, uprawnieni jesteśmy do zmiany Polityki.

Nowa wersja Polityki publikowana będzie na naszej stronie internetowej. Dodatkowo poinformujemy Ciebie o wszelkich zmianach, które mogą mieć wpływ na korzystanie z usług.

 

Pliki Cookies

Pliki "cookies" ang. ciasteczka to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwisy internetowe i zapisywane na komputerze lub innym urządzeniu, z którego korzystasz podczas przeglądania stron internetowych.

Na stronie elastica.pl wykorzystywane są pliki "cookies", które mają na celu optymalizacje funkcjonowania strony www, w tym dostosowanie jej do stosowanej przez Ciebie przeglądarki internetowej oraz jej ustawień. Ciasteczka stosowane są w celu identyfikacji Twoje przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, aby odpowiednio wyświetlić stronę internetową. Pliki "cookies" wykorzystujemy również w celu dostosowania wyświetlanych reklam do Twoich zainteresowań.

Korzystanie z naszej witryny oznacza wyrażenie zgody na używanie plików "cookies" i przetwarzanie danych osobowych związanych z nimi.

W każdej chwili masz możliwość zdecydowania o zakresie stosowania przez nas plików "cookies" wybierając odpowiednie ustawienia w swojej przeglądarce. Wyłączenie stosowania plików “cookies” może spowodować utrudnienia związane z korzystaniem z niektórych usług, w szczególności wymagających logowania.

Pliki cookies są przechowywane na Twoim urządzeniu do opuszczenia strony (pliki sesyjne) jak również do czasu ważności pliku ustawionej w jego parametrach technicznych, nie dłużej niż do ich manualnego usunięcia.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl